Στατιστικά Στοιχήματος Αγώνων Ποδοσφαίρου – Θεωρούνται Απαραίτητα;


Στατιστικά Στοιχήματα Αγώνων ΠοδοσφαίρουΗ μελέτη που γίνεται για τα  Στατιστικά Στοιχήματος Αγώνων Ποδοσφαίρου είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους προσέγγισης του αθλήματος του ποδοσφαίρου από πάρα πολλούς γενικά τους φίλους του σπορ.

Μπορεί να είναι ως επί το πλείστον ένας οδηγός που ακολουθούν οι φίλοι του σπορ που θα ήθελαν να ασχοληθούν ή να μελετήσουν την γενική εικόνα ενός συλλόγου ή κάποιου ποδοσφαιριστή. Τέτοιου είδους στατιστικά μπορεί πολύ εύκολα πλέον να βρει ο καθένας στο ίντερνετ και σε διάφορες σχετικές ιστοσελίδες (π.χ. www.insports.eu).

Το ποδόσφαιρο διαθέτοντας τον τίτλο του πιο λαοφιλέστερου αθλήματος σε όλο τον πλανήτη, είναι πηγή μελέτης για πάρα πολλούς και πόσο μάλλον για τους δημοσιογράφους που μέσω της στατιστικής και των αριθμών μπορούν να έχουν την επιλογή να είναι ενημερωμένοι τόσο για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή καθόσο και για αυτό της ομάδας.

Θα μπορούσαν τα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου να είναι ιδανικά για ανάγνωση, πολλές φορές όμως δεν λένε την αλήθεια και η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι πλήρως λάθος. Όπως όλα τα θέματα έτσι και το ποδόσφαιρο εξελίσσεται ραγδαία, οπότε είναι σωστό να μην μπορεί σε ορισμένα πράγματα να γίνει σύγκριση με παλιότερα χρόνια, αφού λόγου χάρη οι ομάδες έχουν πλέον στα τμήματα τους αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά και τα λεφτά γενικά που δαπανούνται είναι πάρα πολύ πιο μεγάλα.

Δεν γίνεται να κάνουμε την σύγκριση όταν αναφερόμαστε για έναν παίκτη και την καριέρα του, αφού πολλές φορές θα μας πάει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Δεν θα ήταν δυνατόν λόγου χάρη να συγκρίνουμε τα κατορθώματα του Μέσι ή του Ρονάλντο με αυτά του Πελέ που με την ομάδα της Σάντος και της Εθνικής Βραζιλίας είχε περάσει τα Χίλια τέρματα. Αυτό γιατί το άθλημα του ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή χαρακτηριζόταν από τις μικρότερες ταχύτητες μέσα στο παιχνίδι, από την τελείως ξεχωριστή προσέγγιση των προπονητών σε συνάφεια πάντα με τις γνώσεις των αλλά και το σαφώς πιο μικρό επίπεδο των αθλητών.

Στον καιρό που είμαστε τα Στατιστικά Στοιχήματος Αγώνων Ποδοσφαίρου μπορούν εύκολα να θεωρηθούν πιο αξιόπιστα και με λεπτομέρεια με προηγούμενες δεκαετίες. Το άθλημα άλλωστε έχει γίνει άκρως θεαματικό, οι ταχύτητες είναι (χωρίς ίχνος υπερβολής) φοβερές ειδικά σε πολύ υψηλό επίπεδο (Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Champions League) και οι τακτικές προσεγγίσεις των προπονητών έχουν προοδεύσει σε τέτοιο βαθμό που το άθλημα του ποδοσφαίρου θα μπορούσε πλέον να χαρακτηριστεί ως “επιστήμη”.

Ως τελικό συμπέρασμα καθώς και ως επιστέγασμα της προσπάθειας των στατιστικολόγων του ποδοσφαίρου να έχουν τα δεδομένα αυτά ως σίγουρα για την μελέτη του σπορ, είναι γεγονός πως αρκετοί είναι εκείνοι που διαβάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή τα διάφορα στατιστικά στοιχήματος αγώνων ποδοσφαίρου και έχουν μετατρέψει την παρουσία των αριθμών, σε απαραίτητο δεδομένο για την προσέγγιση του ποδοσφαίρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *